subota, 25. siječnja 2014.

Pogača Ružice


Pogača Ružice




  1. Umlačiti 1dcl mlijeka dodati germu sa malo brašna i šećera pa pustiti da germa nadođe (“danfl”).
  2. 2
    Ugrijati i ostatak mlijeka pa zamjesti pogaču sa nadošlom germom te je ostaviti na toplo mjesto da se tijesto udvostruči.
  3. 3
    Margarin zalediti u zamrzivaču.
  4. 4
    Kad je tijesto nadošlo razvaljajte tanko na pola centimetra pa naribajte pola margarina presavijte sa sve četiri strane okrenite naopacke pa ponovo razvaljati na pola centimetra naribati drugi dio margarina te srolajte kao rolat pa režite ružice i slažite u okruglu tepsiju uspravno tako da se vide ružice.
Na slici mozete vidjeti da ja nisam rezala ruzice vec trokutice koje sam spicom okretala prema gore.

Ostavite ponovo na toplo da pogača nadođe.
6
Umutite žumanjak sa malo ulja namažite pogaču pospite sjemenkama po želji i pecite u zagrijanoj rerni, paaaa jedno 40 minuta na 180-200 stepeni zavisno od rerne.




Nema komentara:

Objavi komentar